Skolehelsetjenesten

Kontaktinformasjon:

Helsesøster:

Birgitte Pedersen
Hilde Simonsen

Kontortid:

Mandag fredag

Telefon:

Birgitte: 22 75 74 26 / 47 67 68 90

Hilde: 22 75 74 03 / 91 77 41 90

Ved sykdom og skade henvises elevene til legesenteret eller til egen lege. Selv om det ikke gis behandling av sykdom, gis det gjerne råd og hjelp ved helseproblemer, skader og sykdom. En av skolehelsetjenestens hovedoppgaver er å kartlegge elevenes behov og henvise videre når det er nødvendig. Det gis helseopplysning, helseveiledning og samtaletilbud individuelt, i grupper eller i hel klasse på ulike klassetrinn.

Skolehelsetjenesten er en del av det tverrfaglige samarbeidet ved skolen og har blant annet jevnlige møter med sosiallærere og pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT).

Les mer om tilbudet fra skolehelsetjenesten (inkludert vaksineprogrammet) på Oslo kommunes nettsider.

Barnemark

Fra tid til annen får skolen melding om at et barn har blitt smittet med barnemark. Barnemark er infeksjon med marken Enterobius vermicularis i tarmen. Marken er ikke farlig, men den er svært irriterende og smittsom, og bør derfor behandles så fort som mulig. På grunn av smittefaren bør også skolen varsles når barnemark oppdages.

Barnemark gir ofte en intens kløe rundt endetarmsåpningen, som gjerne forverres på kvelds- og nattestid. Barnemark kan også gi søvnvansker og rastløshet. Barnemark behandes med Vermox eller Vanquin som fås kjøpt uten resept på apoteket. Behandlingen tar vanligvis 2-7 uker.

For mer informasjon trykk her.

Tilbud til foresatte

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet sitt nettsted foreldrehverdag.no  kan  foresatte finne faglig kvalitetssikret informasjon om hvordan de kan forstå barnet sitt bedre. 

Foreldrehverdag.no bygger på kunnskap om barns utvikling og viser hvordan foresatte kan støtte barnet i denne. 

 

Kontaktinformasjon

Helsesøster:

Birgitte Pedersen (mandag - fredag)

Hilde Simonsen (tirsdag og torsdag)

Kontortid:

Mandag - fredag

Telefon:

Birgitte: 22 75 74 26 / 47 67 68 90

Hilde: 22 75 74 03 / 91 77 41 90

E-post

Birgitte.Pedersen@bos.oslo.kommune.no

hilde.simonsen@bos.oslo.kommune.no

Postadresse til helsesykepleier:

Skolehelsetjenesten, Stallerudveien 97, 0693 Oslo.

 

Skolelege:

Pernille Willersrud (kontaktes via helsesøster)

 

Dersom dere ikke får kontakt med skolehelsesøster senest neste virkedag, kan leder for skolehelsetjenesten kontaktes på mariann.engvik@bos.oslo.kommune.no

Informasjon om hodelus

Har dere oppdaget hodelus, så er det noen tiltak dere må foreta dere for å bli kvitt dem. God og forklarende film om temaet finner du på You Tube, ellers anbefales også artikkelen fra lusfrinorge

Vaksiner

På nettsiden til Folkehelseinstituttet kan du lese mer om vaksiner og vaksinasjon. Vi anbefaler spesielt å lese mer om vaksinen for jenter på 7. trinn - HPV-vaksinen (vaksine for forebygging av livmorhalskreft).