Hovedseksjon

Aktivitetsbloggen

Tirsdag 28. april

Da er vi endelig åpne igjen, jippi! Alle kohortene er nå samlet gjennom hele dagen. Da er det fint å ha en stor aktivitetsbank med mange varierte aktiviteter. I dag har vi lagt til to nye inne aktiviteter i temaområdet kunst, kultur og kreativitet. Amelia viser deg hvordan du kan tegne din egen hånd i 3D og Rannveig og Pashtana viser hvordan du kan brette en kanin ut av et ark.

Fredag 24. april

I dag er siste dag med hjemmeaks i denne omgang. Vi kommer til å opprettholde bloggen og forhåpentligvis få laget flere aktiviteter sammen med dere i tiden som kommer. Det blir ikke så lett å få til matlagingsaktiviteter når vi åpner igjen, så vi avslutter denne uken med to nye aktiviteter innegor temaområdet mat og helse. Mathilde sier at hun har oppskriften til verdens beste bananmilkshake, mens Rannveig viser hvordan man kan lage kjøleskapsgrøt. Lager du begge får du både sunne næringsstoffer i grøten og en god dessert siden det snart er helg :)

Torsdag 23. april

Nå er det ikke lenge til vi endelig åpner igjen. Vi gleder oss! I går og i dag har både lærere og AKS plandag for å klargjøre til mandag. Det er mye som skal vaskes, flyttes på, ordnes og planlegges for å være best mulig forberedt til gjenåpningen. Det blir nok litt annerledes, men vi skal gjøre alt vi kan for lage et variert og morsomt tilbud. I mellomtiden kan du jo prøve deg på dagens to nye aktiviteter. Sander viser deg hvordan man lager en eggerøre og med Jeanette sin pyntedrage kan du gjøre det fint hjemme hos deg selv. Send oss gjerne flere bilder.

Mandag 20. april

Endelig mandag. Jippii! Det betyr nye aktiviteter på bloggen. I dag kommer en ny episode av Jonatans hjemmekontor i tillegg til at Nora viser hvordan man kan flette hår.

De siste dagene har mange av de ansatte på AKS fått i oppgave å teste ut hverandres aktiviteter og ta bilder til bildealbumet. Sjekk det ut for å se hvordan det gikk for eksempel da Amelia skulle male på egg, eller Pashtana gikk på jakt etter vårtegn. Send gjerne inn dine egne bilder også.

Fredag 17. april

Nå har vi lagt ut mange flere aktiviteter. Thomas inviterer til en runde sirkeltrening, mens Astri foreslår en musikklek. Hva med å prøve Amtal sin hjemmelagde potetmos, den smaker mye bedre enn den på pose, det kan jeg garantere. Og hvis du vil ta en pust i bakken så tilbyr Julie en halvtime med høytlesing fra boka Svein og Rotta og Kloakkturen (del 2 kommer neste uke). Sammen med alle de andre aktivitetene vi har lagt ut tidligere tror jeg det skal være vanskelig å ikke finne noe man liker. Vi ønsker alle en solfylt og aktivitetsrik helg :)

Torsdag 16. april

I dag har vi oppdatert bloggen med to nye aktiviteter. Sami har laget en fysisk aktivitet hvor man bare trenger en kortstokk og Tara har laget en liten utfordring hvor man skal gå ut og finne vårtegn. Begge aktivitetene passer fint i dag siden de kan gjøres ute i det fine været.

Onsdag 15. april

Strålende sol! 

I dag er det viktig å komme seg ut. Hva med å prøve Pia sin Turbingo? Det er en morsom måte å komme seg ut på. Du finner aktivitetsopplegget i boksen Natur, teknikk og bærekraftig utvikling. Send oss gjerne noen bilder vi kan legge ut.

Tirsdag 14. april

Nå er påsken over og vi gleder oss til å gi dere mange morsomme aktiviteter i dagene som kommer. Vi starter denne uken med to videoer i henholdsvis Jonatans hjemmekontor og Brynjulvs den gale professor. Det kan være dere trenger litt hjelp av noen voksne til disse to aktivitetene, men send oss gjerne noen bilder av at dere forsøker. Bilder, synspunkter og ønsker kan dere sende på mail til baselederne. Følg med i morgen for flere aktiviteter. 

Onsdag 8. april

I dag er det litt overskyet og ikke like varmt som i går. Selvom det ikke frister like mye å gå ut, er det viktig med fysisk aktivitet. Sander har laget en hinderløype i sin egen stue for å få strekt litt på bena. Du trenger ikke å gjøre det akkurat som han, men måten han har gjort det på år man trent både presisjon, konsentrasjon og balanse. Kanskje klarer du å få lagt inn et hinder hvor du får trent spenst? Du finner video av Sander sin hinderløype i boksen Fysisk aktivitet.

Mandag 6. april

I dag har vi oppdatert bloggen med nye Påskeaktiviteter. Hva med å prøve å tegne på egg enten med tusj, maling eller neglelakk? Fremgangsmåten står beskrevet på høyre side under påskeaktiviteter. Og hvis du lurer på hva du skal gjøre med alt egget kan du jo prøve ut Mathildes påskeeggedosis som hun sier er en gammel familieoppskrift. Vi tar gjerne imot bilder av at dere prøver aktivitetene som vi kan legge ut her eller på instagram.